Top 66+ Rajasthani shayari in hindi | राजस्थानी शायरी इन राजस्थानी भासा में
Hello friends! Welcome to our Morning Suvichar website. Today, we have brought for you a special post — Rajasthani Shayari in Hindi. In this post, we have prepared a beautiful collection of shayaris. Since we are also Rajasthani, we have written many types of shayari, and we felt it was time to write something in our own language too. That’s why we created this post.
Rajasthan is known for the sweetness of its language and for its bravery and sacrifice. In this post, we have included Rajasthani Shayari that expresses the sweetness and charm of our language, along with romantic shayaris related to Baalam (beloved). In our next post, we will bring you even more Marwadi Shayari in Rajasthani language. You can tell us in the comments below how you liked this post.
Rajasthani shayari in hindi
घूंघट में लाज रखे, अंखियों में प्यालो पानी,
बालम तो म्हारो साँवरिया लागे, जैसे माटी में सोने की रवानी।

Ghunghat me laaz rakhe, ankhiya me pyalon pani,
Balam to hamaro sawariyon lage jaise mati me sone ki rawani …!!
रेगिस्तान में भी सुगंध भर दे, तेरी बातों की मिठास,
थार की हवाओं में अब बस गूंजे, प्रेम री आवाज़।
Registan me bhi sungdh bhar de teri baton ki mithas,
thar ki hawao me ab bas gunje prem ri aawaz…!!
ओ बालमा, थारी मुस्कान देख के सूरज भी शर्मा जावे,
थार री धरती पे रौशनी भी थारे नैनां सी पावे।
O balama, thari muskan dekh ke suraj bhi sharma jave,
Thar ri dharti pe roshni bhi thare naina si pave..!!
Rajasthani yaad shayari
म्हारो दिल तो मावठा बन गयो, थारे नाम री बरसात में,
हर सांस महके सजन, थारी याद री बात में।

Mharon dil to mawatha ban gayon thare naam ri barsaat me,
har sans mahake sajan thari yaad ri baat me….!!
थारो नाम ल्यूँ तो मन हिलोरे खावे,
जैसे पोखर में चांद उतर आवे।
Tharo naam lyun to man hirore khave,m
jaise pokhar me chand utar aave..!!
थारी चुनरी रो लाल रंग, सूरज ने भी मात देवे,
थारी अंखियां देख के, पवनो भी बात लेवे।
Thari chunari ro lal rang , suraj ne bhi maat deve,
thari ankhiyan dekh ke pavano bhi baat leve…!!
रैणां में सपनां, दिन में थारो नाम,
ए प्यार नी सौगात म्हारो, राणी सा सलाम।
Raina me sapna dinme tharo naam,
e pyar ni saugaat hamaron raani sa salam…!!
राजस्थानी प्रेम शायरी
थारी बोलण री मिठास में, गुड़ भी फीको लागे,
म्हारे मन में बस थारो ही नाम जागे।

Thari belan ri mithas me gud bhi fiko lage,
hamaron man me bas tharon hi naam jage…!!
थारो हँसण ऐसो प्योरो, जैसे ढोलक री ताल,
थारी यादां बिना मन लागे, सूनी मेहफिल हाल।
Tharo hasan aiso pyaron jaise tholak ri taal,
thari chanda bina man lage suni mehfil haal…!!
मरुधर नी रेत पे थारो नाम लिख्यो साजन,
हवा भी पढ़ के मुस्काई, म्हारी रानी सा जान।
Marudhar ni reet pe tharo naam likhyio sajan,
hawa bhi padh ke muskarai hamari raani sa jaan…!!
Rajasthani shayari 2 line
थारो प्यार ऐसो, जैसे रेगिस्तान में पानी,
जीवन भर प्यास बुझावे, बन गयो जिंदगानी।

Tharo pyar aise jaise registan me pani,
jeevan har pyas bujhave ban gayo zindagni…!!
थारी बातां में ऐसो जादू, जैसे पनिहारी री चाल,
हर लफ्ज़ बोले प्रेम री मिसाल।
Thari baat me aise jaadu jaise panihari ri chal,
har lafz prem ri misal…!!
घूमर घूमे मन मांडण में, थारी यादां संग,
थारो नाम गूंजे जैसे मंदिर री घंट।
Ghumar ghume man mandav me thari yaadan sand,
tharo naam gunje jaise mandir ri ghant…!!
Rajasthani love shayari in rajasthani
ओ बालमा, थारो देखणो रोज नी आदत बन गयो,
जैसे साँस बिना जी सकूं, ए भरोसो खतम गयो।

o balama tharo dekhlon roz ni adat ban gayo,
jaise sans bina jee sanku e bharoso khatam gayo..!!
थारो पग धरतां रेगिस्तान खिल जावे,
थारी खुशबू से ही मौसम बदल जावे।
Tharo pag dharta registan khil jave,
thari khushboo se hi mausam badal jaave..!!
थारी ओढ़णी रो रंग, म्हारा जीवन में रंग भर्यो,
थारी हँसी से ही तो दिल रो दुःख हर्यो।
Thari audani ro rang hamara jeevan me rang bhayon.
thari hasi se hi to dil ro dukh haryon..!!
थारो नाम ल्यूँ तो मन घबरावे नहीं,
जैसे ठाकुर जी री कृपा, ए प्रेम कभी घटे नहीं।
Tharo naam lyun to man ghabarave nahi,
jaise thakur jee ri karpa e prem kabhi ghate nahi…!!
बालमा शायरी / Rajasthani balama shayari
थारी जोड़ी देख के चाँदनी भी मुस्काई,
राजस्थानी धरती पे फिर प्रेम कहाणी सजाई।
Thari thodi dekh ke chandni bhi muskarai ,
rajasthani dharti pe fir prem kahanni sajai..!!
ओ रानी, थारी आँखों में जो गहराई है,
म्हारो दिल तो बस थारो ही सवाई है।
O rani thari ankhon me jo gaharai hai ,
hamaron dil to bs tharo hi sawai hai..!!
थारो प्यार ऐसो सोजो, जैसे केसर री खुशबू,
थार बिना म्हारो मन सूनो, ज्यूँ रेत बिना बूंदू।
Tharo pyar aiso sojo jaise kesar ri khushbu,
thar bina hamaron man suno jyon ret bina bundhu…!!
दोस्तों आशा करता हूँ आप सभी को हमारी पोस्ट Rajasthani shayari in hindi पसंद आई होगी। अगर ये पोस्ट अच्छा लगा हो और पसंद आया हो तो इस पीएसटी को अपने राजस्थानी दोस्तों के साथ शेयर करे। और साथ ही सोशल मीडिया पर जरूर शेयर करे ताकि हमारा काम और भी लोगों तक पहुचे।
अगर आप और भी तरह तरह की शायरी को पढ़ना पसंद करते है तो आप हमारी साईट के होम पेज पर जा सकते है। यहाँ आपको और भी अलग अलग तरह की शायरी का कलेक्शन मिलेगा। visit here : morningsuvichar.com
